Brazilian Waxing

 

Met een brazilian wax, wordt het haar van de schaamstreek (buitenste en binnenste schaamlippen, de bilnaad, anus en billen) volledig verwijderd. Een strook van schaamhaar (in de vorm van een strip of een driehoek) kan worden overgelaten, net wat je wilt. Het resultaat is een super gladde en zachte schaamstreek, iets wat je nooit kunt bereiken met scheren.

 

Hoe vaak moet ik harsen?

Afhankelijk van jouw haargroei duurt het ongeveer 3 tot 6 weken voordat de haartjes terugkomen. De groei van (schaam) haar is meestal minimaal gedurende de eerste twee weken en zal aanzienlijk toenemen in de 3e en 4e week. Haar groeit meestal sneller in de zomer maanden. De tijdsinterval tussen de behandelingen wordt langer naarmate je vaker waxt in plaats van scheert.

 

Hoe pijnlijk is het waxen?

Waxen is niet geheel zonder pijn, echter de wilde verhalen die zich de ronde doen zijn sterk overdreven. De pijn die kan optreden duurt een fractie van een seconde terwijl je wekenlang plezier hebt van het sexy en schone gevoel. Ik maak gebruik van een speciale methode waarbij door het vooraf aanbrengen van een laagje waxolie gezorgd wordt dat de wax niet aan de huid plakt maar alleen aan de haartjes, dat scheelt de helft! Als je tijdens de behandeling toch even pauze wilt dan kan je dat altijd aangeven. Je hoeft je nergens voor te schamen.

 

Moet ik mij voorbereiden?

Voor je brazilian wax-sessie neem je thuis even een douche. Probeer als het even kan je brazilian wax sessie een week na de menstruatie te plannen, je bent dan het minst gevoelig. Scrub de huid 1 of 2 dagen van te voren en op de dag zelf geen bodylotion of crème gebruiken.

 

Is het je eerste keer?

Je zult best nerveus zijn de eerste keer, maar het is belangrijk dat jij je in elk geval een klein beetje, op je gemak voelt. Wil je een brazilian wax, maar durf je nog niet, start dan eerst met een standaard bikini-wax. Hierbij word alleen het haar naast de bikinibroek verwijderd. Neem eventueel een uur voor de behandeling een paracetamol, dat verminderd de gevoeligheid.

 

Wat is de werkwijze?

Voor je brazilian wax wordt je gevraagd zich uit te kleden en om te gaan zitten of liggen. De waxolie wordt verspreid over het te waxen gebied, dit voorkomt dat wax blijft kleven aan de huid. De warme wax wordt verspreid over het te waxen gebied met behulp van een wax spatel. (Voor jouw hygiëne; deze spatel gaat maar 1x in de waxheater met wax) . Enige tijd wordt gegeven om de wax te laten harden, Een randje van de wax wordt omhoog getrokken en gebruikt als een lipje om snel de rest van de wax eraf te trekken. De wax wordt meestal getrokken in de tegenovergestelde richting van de haargroei. Met een pincet worden de laatste verdwaalde haartjes verwijderd. Als nabehandeling breng ik een crème aan om de huid te kalmeren.

 


Contact:

Waxing & Beauty Queen

St. Jozeflaan 44

5817 AD Smakt (gemeente Venray)

Telefoon +31(0)627117706

info@waxingandbeautyqueen.nl

KvK-nummer 67730272

 

 


Omdat ik persoonlijke aandacht tijdens de behandeling erg belangrijk vind, kan het zijn dat ik je telefoontje niet direct kan beantwoorden.

Spreek gerust een boodschap in en ik bel je zo spoedig mogelijk terug of stuur een bericht via WhatsApp.