Elektrisch ontharen

Wat is elektrisch ontharen? 

Elektrische epilatie wordt gebruikt voor het definitief ontharen van o.a. het gezicht. Alle haarkleuren (inclusief blond, grijs en rossig) kunnen door middel van elektrisch ontharen worden verwijderd.

 

Werkwijze

Bij Waxing & Beauty Queen is het eerste intake gesprek gratis. Tijdens dit gesprek maak ik een huid- en haaranalyse. Elektrisch ontharen is geschikt voor elke haar- en huidskleur in tegenstelling tot laser en IPL. Elektrisch ontharen is een zeer effectieve manier van permanente ontharing. 

Tijdens de behandeling worden de haren stuk voor stuk verwijderd. Een dun wegwerp naaldje (zo dun als de haar zelf) wordt langs het haartje in de haarfollikel gebracht. Hier voel je niets van, want het is een natuurlijke huidopening. Dan wordt er enkele seconden stroom gegeven, waardoor de haar loslaat. Dit zul je ervaren als een warmte die in de huid ontstaat. Als de haar eenmaal los is, wordt deze met een pincet verwijderd. 

 

Is elektrisch ontharen pijnlijk? 

De behandeling is niet geheel pijnloos, maar aangezien de stroomsterkte kan worden aangepast is de behandeling voor iedereen te ondergaan.

 

Hoe lang duurt een behandeling met elektrisch ontharen?

De duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied, het aantal haren en het haartype. Haren groeien in drie fases en deze bevinden zich niet tegelijkertijd in dezelfde fase. Alleen de haren in de actieve groeifase kunnen worden verwijderd met elektrische epilatie omdat deze haren pigment (of melanine) bevatten. Doordat ik hetzelfde huidoppervlak meerdere keren behandel is de kans groter dat we alle haren in de actieve groeifase aantreffen.

 

Na de behandeling

Direct na de behandeling van het elektrisch ontharen kan de huid rood zijn of lichtelijk gezwollen aanvoelen (dit verschilt per persoon). 

Om de huid te kalmeren zal er een verkoelende gel aangebracht worden. Het is belangrijk om tussen de behandelingen door een goede zonbescherming (minimaal SPF 30) te gebruiken. Ook mogen de haren niet geharst of geëpileerd worden (in het gebied wat we behandelen).

 

Vergoeding via zorgverzekeraar

De meeste zorgverzekeraars vergoeden elektrisch ontharen. 

 

Tarief

Elektrisch ontharen v.a. €35,00 (15 minuten)

 

 

 

 

 

 


Contact:

Waxing & Beauty Queen

St. Jozeflaan 44

5817 AD Smakt (gemeente Venray)

Telefoon +31(0)627117706

info@waxingandbeautyqueen.nl

KvK-nummer 67730272

 

 


Omdat ik persoonlijke aandacht tijdens de behandeling erg belangrijk vind, kan het zijn dat ik je telefoontje niet direct kan beantwoorden.

Spreek gerust een boodschap in en ik bel je zo spoedig mogelijk terug of stuur een bericht via WhatsApp.